Suddenly I think I always knew I had my share of mistakes...
Made quite a few...Finally I know and that's for sure
I don't look back in anger anymore....

.....Farhan's Blog.....

we all live under the same sun then why can't we live as one ???

My Shoutbox..Let SHOUT!!!
Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x
My Friends Blogs
Today's History
My Jiwang Torrent
Ads
Referer
Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!
Snap Shots
Get Free Shots from Snap.com
Thursday, August 24, 2006
Lawak datang lagi...
Lawak 1:



Lawak 2:

Dalam sidang parlimen yg lepas Dtk Seri S. Samy Vellu yg juga Presiden MIC telah berjaya menyelesaikan kemelut isu AP antara bekas PM Tun Dr. Mahathir dengan Menteri MITI Dtk Seri Rafidah Aziz. Idea beliau sangat bernas dengan memasukkan fakta persaudaraan dan persefahaman. Berikut adalah kenyataan beliau yang telah diringkaskan. "Tuan yg Dipertua, Selaku menteri kabinet, ali Barisan Nasyenel dan Presiden YemAiSi... saya teylah berbincangkan Wissyu AP ini dalam mesyuarat YemAiSi yang lipas dingan sepanjang lebarnya. Akhirnya YemAiSi dengan sebulat-bulatnya suara tilah mencadangkan kepada Yangamaberomat Pedanamentri supayye wisyu wini disilisaikan dingan simangat pesefaman dan persodaran yang kekal antara Rafidah sama TuMahadey. Ini idea tilahpun lama diterimapakey woleh suummmmmmmmmma ali-ali YemA! iSi termaso ali kuluarga saya sindirri. Maka dingan ini YemAiSi dengan amat paling bangganya kasi wumumkan yang kami dari YemAisi mencadangkan supaya dengan tanpa silu-segannya Menteri MITI misti mau kasi guna ini nama mula dari sekarang... RAFIDAH A/P MAHATHIR."

Lawak 3:

Seorang gadis cantik yang amat seksi baru selesai keluar dari tandas sebuah bar lalu menuju ke ke meja nya. Kemudian dengan gaya ghairah gadis tersebut memanggil seorang pelayan bar. "Ya, mahu order apa?" tanya pelayan tadi.

Tanpa segan silu gadis tersebut meminta pelayan tersebut mendekatkan telinganya. Pelayan tersebut lalu melalukannya. Sambil mengusap-ngusap manja muka pelayan dengan kedua-dua belah tangannya, gadis itu berbisik manja "Adakah awak pengurus bar ini?". "Tidak!" balas pelayan itu.

Sambil bermain-main dengan misai pelayan itu, gadis bertanya lagi "Bolehkah awak panggil dia kemari? Ada sesuatu ingin saya katakan padanya".

"Tidak mungkin dia dapat ke mari", kata pelayan itu lagi. "Ada apa-apa yang boleh saya bantu?"

"Kalau begitu, harap awak boleh bagitau dia..." gadis tersebut berhenti berkata-kata. Dengan nada keluh resah gadis mula memasukkan jarinya kedalam mulut pelayan dan membiarkan pelayan menghisap jarinya dengan penuh ghairah.

"Tolong bagi tau pengurus awak... tidak ada air, tisu tandas mahupun sabun di dalam tandas itu!" sambung gadis itu lagi...

Lawak 4:

The children were line up in the cafeteria of a catholic elementary school for lunch. At the head of the table was a large pile of apples.
The nun made a note on the apple tray. "Take ONE. God is watching."
Further along the lunch line, at the other end of the table, was a large pile of chocolate chip cookies. A childen had writen a note: "Take all you want. God is watching the apples."

Lawak 5:

An old lady, 85, a virgin, about to die. wanted her tombstone to read:
BORN A VIRGIN, LIVED A VIRGIN, DIED A VIRGIN.
The engraver shortened it to " RETURNED UNOPENED "

Lawak 6:







posted by Farhan @ 7:57 PM   0 comments
Monday, August 21, 2006
Yeah...finally
Yehuu...finally dah habis gak layan Korean Drama Series named My Girl. Kalau nak tau apa itu My Girl sila tekan kat sini...huhuhuuu....best oo cerita nih..kalau hangpa semua penah layan cerita Full House mesti hangpa akan suka jugak cerita My Girl nih. OST dia pon best. kekeke





Minggu depan dah start Mid-Term Exam. Memula start dengan Ethics iaitu pada hari Selasa...Aiseh...kena pulun study nih

Pastu Jumaat nih dah bleh balik rumah kat Kedah...cuti seminggu nih...

p/s: on Study Mode, Good luck to my friends for this mid-term exam.
posted by Farhan @ 12:26 AM   0 comments
Saturday, August 19, 2006
Satu minggu punya cerita
12 August: Join Explorehunt 2006 conducted by COIT UNITEN. Won 3rd place. My great members team are Fendi, Naim aka Lebai, Hasanah and myself. The most challege actions are pushing the heavy Gen2 to the Equestrian Centre and changing the tyre of Gen2. Berat maa keter nih. The others crazy actions are eating red onion mentah-mentah and drinking air sos or kari. I'm not sure because only the moron person can do that --> Fendi and Lebai...kekekee...Finally, my team named Bukan Team Biasa won 3rd place and get hamper and cash RM40.



At 2.00pm, Team RAPTOR start playing in UNITEN Paintball Tournament 2006. My team members are Abang, Radin, Manja, Fairuz, and myself. This day, my team lost 2 game and the game will continued to the next day.





13 August: RAPTOR continued playing. Won 2 game today. But not tough enough to step into the semi quater final...kekee...I's OK what for the beginner like us.

17 August: Meet Dr. Zainuddin for my Project 1 matter. Actually my project 1 progress is not quite long enough. I need to compress my brain to make the report for the next week. Arghh..busyy nyerrr...

18 August: went to the Mines for having mini birthday party for Hazezy aka Jijy. Happy birthday dude and thank you for the "tokwan" meals...kekekee...after that layan the malay action movie called "Remp-It". I'm feel crazy when watching the heroin of the movie...arghh...so sexy...make me feel like a male horse...kekekekeee...-->"bil air dah tertunggak lama dah nih...kkekekee..." We enjoyed the movie and implement the skills and actions that showed in the movie in our riding skills...kekekekeee
posted by Farhan @ 10:20 AM   0 comments
Thursday, August 10, 2006
Karnival Mahasiswa & Explorehunt
Yeah...Weekend nih iaitu hari Sabtu UNITEN khususnya COIT telah menganjurkan satu game iaitu Explorehunt...lebey kurang macam ExlploreRece tuh laa... Haa..setiap team ada 4 orang..Team aku yg diberi nama "BUKAN TEAM BIASA" dianggotai oleh Aku, Fendi, Lebai, dan Hasanah...satu gabungan yang cukup membuatkan team2 lain kecut perut...kekekeeee

Seterusnya ialah game "Paintball" .Team "RAPTOR" ini diketuai oleh Abang Zulkarnain serta pengikut2 setianya iaitu aku, Radin, Fairuz, dan Manja. Semua team yg berentap utk paintball ialah sebanyak 30 team. Tapi dalam team ini semua kena pakai nickname sendiri..dah nama team pon dah ganas...nickname pon mesti laa ganas. Berikut adalah nickname2 team aku; Abang->BujangSenang, Radin->Komeng, Fairuz-> Kulat,Manja-> Manja, aku: CopperHead...ganas tak nama2 tuh ??? kakakaa... Hadiah Utama wang tunai RM1000 serta hamper...perghh..meleleh aku dengar reward tuh...

So Jumaat nih ada practice paintball...kita tgk sapa yg kena...

Challow dulu...tak sabaq nak berperang nih...ingat kat Lebanon jer berperang..kat UNITEN pon bleh berperang..yehaa...ALLAHUAKBAR..JIHAD..JIHAD...

p/s: a very big good luck to my explorehunt team and my paintball team and others team also...hope this game will keep us in great relationship...
posted by Farhan @ 11:33 PM   1 comments
Monday, August 07, 2006
Update blog
Erm..lama jugak tak update blog aku nih...

29 July: Aku ngan Azhar a.k.a Kapi telah merempit ke KLCC untuk gathering forum sifoo.com bersama Microsoft..Tempatnya ialah kat Audiotorium Microsoft, Tingkat 29, KLCC..memula dapat invitation nih aku tak tau nak ajak sapa..sebab takut semua busy..so aku ajak Kapi sorang jer laa...alih2 ramai lagik yg nak ikut rupanya..tp yg lain dah terlambat utk register...Macam2 pengalaman dan kawan2 yg aku kutip kat situh..kesimpulannya..mmg best...kekeke

3 August: Bermula tiap2 Khamis..jam 11.00-12.00am..aku dengan rasminya kena meeting dengan supervisor aku iaitu Dr.Zainuddin utk final year project aku...Project aku bertajuk Driver Information Systems..alaa...macam GPS systems jugak...hopefully this project will organized very well soon and complete with 100 percent working.
posted by Farhan @ 12:46 AM   0 comments
About Me

Name: Farhan
Home: Bangi, Selangor, Malaysia
About Me:
See my complete profile
Previous Post
Archives
My Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER